阅读是拿分大户,考生们切不可错过,来做2020考研英语一真题阅读练习!我们把阅读题一个个拿出来给大家进行分析,希望这些能够对大家有所帮助。文都考研小编认为,反复刷真题有助于大家2020考研,所以即使目前考研英语复习时间不多,有选择的进行复习,也应该选真题!

2020考研英语一阅读真题练习:19-37推理题

通读全文来做这道题:考研英语一阅读理解真题

The Supreme Court’s opinion Thursday overruled a pair of decades-old decisions that states said cost them billions of dollars in lost revenue annually. The decisions made it more difficult for states to collect sales tax on certain online purchases.

The cases the court overturned said that if a business was shipping a customer’s purchase to a state where the business didn’t have a physical presence such as a warehouse or office, the business didn’t have to collect sales tax for the state. Customers were generally responsible for paying the sales tax to the state themselves if they weren’t charged it, but most didn’t realize they owed it and few paid.

 

37. It can be learned from paragraphs 2 and 3 that the overruled decisions

A. have led to the dominance of e-commerce

B. have cost consumers a lot over the years

C. were widely criticized by online purchases

D were considered unfavorable by states

解析:37题属于推理题。

题干问的是“根据第二和第三段,这些被推翻的决议怎么样?”,直接根据关键词the overruled decisions回到第二段和第三段定位,可以定位到第二段的The Supreme Court’s opinion Thursday overruled a pair of decades-old decisions that states said cost them billions of dollars in lost revenue annually. The decisions made it more difficult for states to collect sales tax on certain online purchases.以及第三段的句The cases the court overturned said that if a business was shipping a customer’s purchase to a state where the business didn’t have a physical presence such as a warehouse or office,the business didn’t have to collect sales tax for the state.这三句围绕都是这些决议让州很难对在线购买活动征收消费税,导致州每年损失数十亿美元,将选项仔细与原文比对,可以得出正确选项是D选项were considered unfavorable by states(州认为这些决议对它们来说是不利的),其他选项未提及,直接排除。

相关阅读:

文都2020考研考后真题解析峰会

各科目2020考研真题答案及解析汇总(预测)

以上是2020考研英语一真题19-37的阅读练习,同学们,阅读是考研英语试卷中占据篇幅大、分值高的模块,所以这个是无论如何都能不放弃的,我们再来撸一遍吧,把上面的阅读真题,2020考研英语,你能行!