2020考研英语二阅读真题练习:19-24人物观点
阅读是拿分大户,考生们切不可错过,来做2020考研英语二真题阅读练习!我们把阅读题一个个拿出来给大家进行分析,希望这些能够对大家有所帮助。文都考研小编认为,反复刷真题有助于大家2020考研,所以即使目前考研英语复习时间不多,有选择的进行复习,也应该选真题!
2020考研英语二阅读真题练习:19-24人物观点
通读全文来做这道题:考研英语二阅读理解真题
Viewed in this light, guilt is an opportunity. Work by Tina Malti, a psychology professor at the University of Toronto, suggests that guilt may compensate for an emotional deficiency. In a number of studies, Malti and others have shown that guilt and sympathy may represent different pathways tocooperation and sharing. Some kids who are low in sympathy may make up for that shortfall by expe-riencing more guilt, which can rein in their nastier impulses. And vice versa: High sympathy can substitute for low guilt.
24. Malti and others have shown that cooperation and sharing .
[ A] may help correct emotional deficiencies
[ B] can result from either sympathy or guilt
[ C] can bring about emotional satisfaction
[ D] may be the outcome of impulsive acts
【解析】根据题干可知这是一道人物观点。
根据题干关键词“Malti and others have shown与 cooperation and sharing.回文定位到第四段第三句:“ Malti and others have shown that guilt and sympathy may represent different pathways to cooperation and sharing”(马尔蒂和其他人已经表明,内疚和同情可能代表了合作和分享的不同途径。)对比四个选项,只有B项 can result from either sympathy or guilt(要么归因于同情,要么归因于内疚)与原文表述一致,故为正确选项。
相关阅读:
以上是2020考研英语二真题的阅读练习,同学们,阅读是考研英语试卷中占据篇幅大、分值高的模块,所以这个是无论如何都能不放弃的,我们再来撸一遍吧,把上面的阅读真题,2020考研英语,你能行!
