2020考研英语二阅读真题练习:19-25

文都考研

阅读是拿分大户,考生们切不可错过,来做2020考研英语二真题阅读练习!我们把阅读题一个个拿出来给大家进行分析,希望这些能够对大家有所帮助。文都考研小编认为,反复刷真题有助于大家2020考研,所以即使目前考研英语复习时间不多,有选择的进行复习,也应该选真题!

2020考研英语二阅读真题练习:19-25

通读全文来做这道题:考研英语二阅读理解真题

In a 2014 study, for example, Malti looked at 244 children. Using caregiver assessments and the childrens self-observations, she rated each childs overall sympathy level and his or her tendency to feel negative emotions after moral transgressions. Then the kids were handed chocolate coins, and given a chance to share them with an anonymous child. For the low-sympathy kids, how much they shared appeared to turn on how inclined they were to feel guilty. The guilt-prone ones shared more, even though they hadnt magically become more sympathetic to the other childs deprivation.

 

25. The word “ transgressions” ( Para. 5) is closest in meaning to .

[ A] teachings

[ B] discussions

[ C] restrictions

[ D] wrongdoings

【解析】根据干要求定位到第五段第二句话“Using caregiver assessments and the children‘s self observations, she rated each child’s overall sympathy level and his or her tendency to feel negative emotions after moral transgressions.”且位于主句的transgressions的前面出现to feel negative emotions,情感属于消极贬义。对比四个选项,D项 wrongdoings坏事,不道德的行为,属于贬义词,与其情感色彩一致,故为正确项。

相关阅读:

文都2020考研考后真题解析峰会

各科目2020考研真题答案及解析汇总(预测)

以上是2020考研英语二真题的阅读练习,同学们,阅读是考研英语试卷中占据篇幅大、分值高的模块,所以这个是无论如何都能不放弃的,我们再来撸一遍吧,把上面的阅读真题,2020考研英语,你能行!

热门推荐

公告

    考研热搜词

    热点文章推荐

    关闭