2020考研英语一阅读真题练习:18-38因果细节

文都考研

2020考研英语真题(一)阅读练习做起来!此题考查的是因果细节,大家可以跟着这道线索来做题,希望这些能够对大家有所帮助。文都考研小编认为,反复刷真题有助于大家2020考研,所以即使目前考研英语复习时间不多,有选择的进行复习,也应该选真题!

2020考研英语一阅读真题练习:18-38因果细节

通读全文:考研英语一阅读理解真题

Now comes word that everyone involved---Democrats, Republicans, the Postal Service, the unions and the system's heaviest users—has finally agreed on a plan to fix the system. Legislation is moving through the House that would save USPS an estimated $28.6 billion over five years, which could help pay for new vehicles, among other survival measures. Most of the money would come from a penny-per-letter permanent rate increase and from shifting postal retirees into Medicare. The latter step would largely offset the financial burden of annually pre-funding retiree health care, thus addressing a long-standing complaint by the USPS and its union.

 

38.The long-standing complaint by the USPS and its unions can be addressed by

[A] .removing its burden of retiree health care.

[B] .making more investment in new vehicles.

[C] .adopting a new rate-increase mechanism.

[D]. attracting more first-class mail users.

【答案】[A] removing its burden of retiree health care

【解析】 因果细节题。根据38题题干The long-standing complaint by the ....回文定位到第3段,最后一句:“ The latter step would largely offset the financial burden of annually pre-funding retiree health care, thus....” .再根据题干中“ can be addressed by” 即:通过哪种方式解决,此处为解题要点,通过哪种方式来解决,前后明显为结果与途径的关系,即可理解为因果关系。文章此句后半句正是题干,thus前半句为答案The latter step would largely offset the financial burden of annually pre-funding retiree health care。与 A. B . C .D 四个选项匹配后,正确答案为 A removing its burden of retiree health care。

相关阅读:

文都2020考研考后真题解析峰会

各科目2020考研真题答案及解析汇总(预测)

以上是2020考研英语真题(一)的阅读练习,同学们,阅读是考研英语试卷中占据篇幅大、分值高的模块,所以这个是无论如何都能不放弃的,我们再来撸一遍吧,把上面的阅读真题,2020考研英语,你能行!

热门推荐

公告

    考研热搜词

    热点文章推荐

    关闭