2020考研英语真题(一)阅读练习做起来!我们把阅读题一个个拿出来给大家进行分析,希望这些能够对大家有所帮助。文都考研小编认为,反复刷真题有助于大家2020考研,所以即使目前考研英语复习时间不多,有选择的进行复习,也应该选真题!
2020考研英语一阅读真题练习:18-21具体细节题
通读全文:考研英语一阅读理解真题
Don't dismiss that possibility entirely. About half of U.S. jobs are at high risk of being automated, according to a University of Oxford study, with the middle class disproportionately squeezed. Lower-income jobs like gardening or day care don't appeal to robots. But many middle-class occupations-trucking, financial advice, software engineering — have aroused their interest, or soon will. The rich own the robots, so they will be fine.
21.Who will be most threatened by automation?
A.Leading politicians.
B.Low-wage laborers.
C.Robot owners.
D.Middle-class workers.
答案C Robot owners.
这是一道具体细节题。
题干问道“那些人受自动化威胁?”根据段落定位原则,题应该到段和第二段寻找答案,A选项主要的政治领导人,而原文只是在一段提到了presidential campaign,并未提到政治领导人受自动化影响;B选项低收入劳动者,在二段说道lower-income jobs don’t appeal to robots,说明不会受到影响;C选项机器人的所有者,在二段末句提到the rich own the robots, so they will be fine. 可以看到他们也是不受影响的;故选择C,可以从二段的But后找到根据。
相关阅读:
以上是2020考研英语一真题的阅读练习,同学们,阅读是考研英语试卷中占据篇幅大、分值高的模块,所以这个是无论如何都能不放弃的,我们再来撸一遍吧,把上面的阅读真题,2020考研英语,你能行!

文都考研微信