2020考研英语真题(一)阅读练习做起来!我们把阅读题一个个拿出来给大家进行分析,希望这些能够对大家有所帮助。文都考研小编认为,反复刷真题有助于大家2020考研,所以即使目前考研英语复习时间不多,有选择的进行复习,也应该选真题!
2020考研英语一阅读真题练习:18-22作者观点
通读全文:考研英语一阅读理解真题
This isn't to be alarmist. Optimists point out that technological upheaval has benefited workers in the past. The Industrial Revolution didn't go so well for Luddites whose jobs were displaced by mechanized looms, but it eventually raised living standards and created more jobs than it destroyed. Likewise, automation should eventually boost productivity, stimulate demand by driving down prices, and free workers from hard, boring work. But in the medium term, middle-class workers may need a lot of help adjusting.
22 . Which of the following best represent the author's view?
A.Worries about automation are in fact groundless.
B.Optimists' opinions on new tech find little support.
C.Issues arising from automation need to be tackled
D.Negative consequences of new tech can be avoided
22答案C
这是一道作者观点细节题。
题干问道“下列哪项最-能代表作者观点”根据上一题可知,这道题应该从第三段寻找答案,这种题一般到首句、末句或转折后寻找观点。首句就说到上面提到的威胁不是alarmist危言耸听的;末句提到中产阶级工人需要很多帮助来调整自己。根据这两部分可知选项C是正确的,A选项说对自动化的担心是groundless的和文意相反;B选项说乐观主义者对新技术的支持几乎没有找到支持不符合本段第二句和第三句,与原文相反;D选项新技术的负面影响可以避免与本段末句不符,既然需要中产阶级去适应,那就说明是不可避免的,也应排除。
相关阅读:
以上是2020考研英语一真题的阅读练习,同学们,阅读是考研英语试卷中占据篇幅大、分值高的模块,所以这个是无论如何都能不放弃的,我们再来撸一遍吧,把上面的阅读真题,2020考研英语,你能行!

文都考研微信